Kosmetyczne gwiazdy Plebiscytu Czytamy Etykiety
99,00 zł79,00 zł
Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.
Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji
Lista zakupów
- 600 g schabu
- 50 ml śmietany 18 %
Sposób przyrządzenia:
45 min., 6 porcji
1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Schab pokrój w plastry o grubości około 1 cm i lekko rozbij. Włóż do woreczka z górnej części opakowania. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka.
2. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj, aby nie poparzyć się parą. Przełóż danie do naczynia, dolej 50 ml (ok. 2 łyżek) śmietany i dokładnie wymieszaj.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu. Więcej na winiary.pl
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad