Włocławek Ketchup pikantny

Kategoria:  Sosy i koncentraty Sosy i przyprawy

Ocena










Ketchup pikantny Włocławek powstał z 161 g pomidorów na 100 g produktu, czyli jest to całkiem dobra ilość. Dalej jest woda, cukier, przeciery z selera i cebuli, a także dodatki –  skrobia modyfikowana, sól, ocet, kwas cytrynowy, przyprawy… W porównaniu do wersji w dużych, plastikowych opakowaniach (po kilka kilogramów) mniejsza wersja nie zawiera benzoesanu sodu. Słoiki są też bezpieczniejszym materiałem przechowalniczym – bo jest mniejsze ryzyko migracji różnych związków z opakowania. Tutaj dajemy ocenę neutralną – jakby nie kwas cytrynowy i skrobia, byłoby pozytywnie ?










składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • pomidory (161 g pomidorów zużyto na 100 g produktu)
  • cukier
  • przeciery z selera (7.3%) i cebuli (6.7%)
  • skrobia modyfikowana kukurydziana
  • sól
  • ocet spirytusowy
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • przyprawy
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    449 kJ

  • Wartość energetyczna

    106 kcal

  • Tłuszcz

    <0.5g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    <0.1g

  • Węglowodany

    23g

  • -w tym cukry

    23g

  • Białka

    1,7g

  • Sól

    1,6g

  • seler

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.