Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł34,00 zł
Zazwyczaj chleby tostowe mają dość długą datę przydatności do spożycia. Producent (Schulstad) twierdzi, iż jest to zasługa: zastosowania odpowiedniej jakości surowców, odpowiedniego opakowania, pasteryzacji i odpowiednich warunków przechowywania. Tost Trzy Ziarna Schulstad po wypieczeniu, pokrojeniu i zapakowaniu w folię został poddany procesowi pasteryzacji. W ten sposób wyeliminowane zostały drobnoustroje, które mogły dostać się do pieczywa w procesie krojenia i pakowania. Wszystko to brzmi bardzo racjonalnie i pozytywnie. Pora sprawdzić dokładnie skład pieczywa Schulstad Tost Trzy Ziarna. Chleb składa się głównie z mąki pszennej, wody i ziarna żyta (10%). Korzystny jest dodatek siemienia lnianego (5%) i nasion sezamu (1%). Jak na chleb tostowy to skład jest pozytywny.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad