Torras Czekolada mleczna ze stewią bez dodatku cukru

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Torras Czekolada mleczna ze stewią bez dodatku cukru składa się głównie z masła kakaowego, mleka w proszku, substancji słodzących (erytrytolu i glikozydów stewiolowych). Zawiera dodatek inuliny o właściwościach podobnych do błonnika, jest ona też prebiotykiem, co stanowi ogromny plus dla tej czekolady. Emulgatorem jest lecytyna słonecznikowa, a smak podkreśla aromat waniliowy. Świetny skład, naturalne słodziki, bez cukru i glutenu. Naprawdę polecamy!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • masło kakaowe
  • MLEKO w proszku (25%)
  • substancja słodząca (erytrytol 12.5%. glikozydy stewiolowe 0.02%)
  • Inulina
  • miazga kakaowa
  • odtłuszczone MLEKO w proszku 10%
  • Lecytyna słonecznikowa (e 322)
  • aromat waniliowy (naturalny)
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    2074 kJ

  • Wartość energetyczna

    499 kcal

  • Tłuszcz

    40,6g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    25g

  • Węglowodany

    27,8g

  • -w tym cukry

    14,6g

  • Białka

    11,7g

  • Błonnik

    14g

  • Sól

    0,38g

  • mleko
  • może zawierać: mleko, orzechy, sezam, soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.