Torras Czekolada gorzka z ziarnami kakao bez dodatku cukru

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Czekolada gorzka z ziarnami kakao nie zawiera cukru, aczkolwiek została posłodzona maltitolem. Składa się głównie z substancji słodzącej, miazgi kakaowej oraz masła kakaowego. Zawiera także lecytynę słonecznikową, emulgator, który z reguły występuję w czekoladach (obok lecytyny sojowej). Masa kakaowa stanowi minimum 54%. Uważamy, iż skład tej czekolady jest pozytywny.  Jest to produkt bezglutenowy.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    1911 kJ

  • Wartość energetyczna

    463 kcal

  • Tłuszcz

    34 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    21 g

  • Węglowodany

    45 g

  • -w tym cukry

    <0.5 g

  • Białka

    6 g

  • Sól

    0,07 g

  • może zawierać: mleko, orzechy, sezam, soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.