Tao Kae Noi chrupiące algi morskie o smaku wasabi

Kategoria:  Specjalności / kuchniEświata

Ocena

Na liście składników chrupiących alg morskich o smaku wasabi znajdują się: suszone algi morskie 85%, olej palmowy, wasabi w proszku 2,8% (dekstroza, ekstrakt drożdżowy, aromat wasabi, E 554, hydrolizat białek roślinnych (soja, mąka pszenna, kukurydza, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, sól, barwnik: karmel)), cukier, sól, stabilizatory: guanylan disodowy, inozynian disodowy. Jesteśmy na nie. Sporo tu chemii, poczynając od wasabi w proszku, przez hydrolizat białek, a skończywszy n "stabilizatorach" (ładnie ujęte wzmacniacze smaku!).

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1551 kJ

  • Wartość energetyczna

    373 kcal

  • Tłuszcz

    24g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    5,6g

  • Węglowodany

    20g

  • -w tym cukry

    1,3g

  • Białka

    14g

  • Sól

    1,6g

  • soja
  • pszenica

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.