Złoty Orzech Czekoladki z orzechem laskowym w kremie orzechowym

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Czekoladki z orzechem laskowym w kremie orzechowym głównie składają się z cukru, miazgi kakaowej oraz tłuszczu roślinnego utwardzonego. Zawiera także serwatkę w proszku, orzechy laskowe, tłuszcz kakaowy, mączkę orzecha laskowego (2%), mleko odtłuszczone w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz mleczny, emulgatory: lecytynę sojową (E 322), polirycynooleinian poliglicerolu (E 476) i tristearynian sorbitolu (E 492), aromaty. Skład jest przeciętny, nie jesteśmy zachwyceni. Uważamy, że lepiej zjeść orzechy laskowe w czystej postaci.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • miazga kakaowa
  • tłuszcze roślinne (sojowy. rzepakowy. palmowy) częściowo utwardzone
  • serwatka w proszku (z mleka)
  • orzechy laskowe
  • tłuszcz kakaowy
  • mączka orzecha laskowego (2%)
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • tłuszcz mleczny
  • mleko w proszku odtłuszczone
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • polirycynooleinian poliglicerolu (E 476) i tristearynian sorbitolu (E 492)
  • aromaty
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    2326 kJ

  • Wartość energetyczna

    558 kcal

  • Tłuszcz

    36g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    14g

  • Węglowodany

    50g

  • -w tym cukry

    48g

  • Białka

    6g

  • Sól

    0,13g

  • mleko
  • orzechy laskowe
  • soja
  • może zawierać orzeszki arachidowe i zboża zawierające gluten.

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.