Solidarność Śliwka Nałęczowska w czekoladzie

Kategoria:  Słodycze

Ocena







Śliwka Nałęczowska w czekoladzie składa się głównie ze śliwek i czekolady. Niestety jakość czekolady pozostawia wiele do życzenia. Zawiera ona tłuszcze roślinne inne niż kakaowy, w tym przypadku mowa o tłuszczu palmowym. Ponadto, nie podoba Nam się dodatek polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) oraz tristearynianu sorbitolu (E 492). W składzie też widnie syrop glukozowo – fruktozowy oraz syrop glukozowy – takie ilości cukru, nie są zbyt zdrowe! Jedyny plus za brak konserwantów!






składniki
alergeny
  • śliwki kandyzowane 37% (śliwki. cukier. syrop glukozowo-fruktozowy. kwas cytrynowy (E 330))
  • cukier
  • miazga kakaowa
  • tłuszcz kakaowy
  • tłuszcz roślinny palmowy częściowo utwardzony
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 2.3%
  • mleko w proszku odtłuszczone
  • syrop glukozowy
  • tłuszcz mleczny
  • emulgatory (lecytyna sojowa (E 322)
  • Polirycynooleinian poliglicerolu (e 476)
  • Tristearynian sorbitolu (e 492)
  • aromaty
  • mleko
  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.