Śliwka Nałęczowska w czekoladzie

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Śliwka Nałęczowska w czekoladzie składa się głównie ze śliwek i czekolady. Niestety jakość czekolady pozostawia wiele do życzenia. Zawiera ona tłuszcze roślinne inne niż kakaowy, w tym przypadku mowa o tłuszczu palmowym. Ponadto, nie podoba Nam się dodatek polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) oraz tristearynianu sorbitolu (E 492). W składzie też widnie syrop glukozowo - fruktozowy oraz syrop glukozowy - takie ilości cukru, nie są zbyt zdrowe! Jedyny plus za brak konserwantów!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • śliwki kandyzowane 37% (śliwki. cukier. syrop glukozowo-fruktozowy. kwas cytrynowy (E 330))
  • cukier
  • miazga kakaowa
  • tłuszcz kakaowy
  • tłuszcz roślinny palmowy częściowo utwardzony
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 2.3%
  • mleko w proszku odtłuszczone
  • syrop glukozowy
  • tłuszcz mleczny
  • lecetyna sojowa (E 322)
  • Polirycynooleinian poliglicerolu (e 476)
  • Tristearynian sorbitolu (e 492)
  • aromaty
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    1821 kJ

  • Wartość energetyczna

    434 kcal

  • Tłuszcz

    18 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    11 g

  • Węglowodany

    62 g

  • -w tym cukry

    60 g

  • Białka

    3,6 g

  • Sól

    0,04 g

  • mleko
  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.