Solidarność Śliwka Nałęczowska

Kategoria:  Słodycze

Ocena






Śliwka Nałęczowska w czekoladzie składa się głównie ze śliwek kandyzowanych (z cukrem i syropem glukozowo-fruktozowym!) i czekolady. Niestety jakość czekolady pozostawia wiele do życzenia. Zawiera ona tłuszcze roślinne inne niż kakaowy, w tym przypadku mowa o tłuszczu palmowym. Ponadto, nie podoba Nam się dodatek polirycynooleinianu poliglicerolu (E 476) oraz tristearynianu sorbitolu (E 492). W składzie też widnie syrop glukozowo – fruktozowy oraz syrop glukozowy – takie ilości cukru, nie są zbyt zdrowe! Jedyny plus za brak konserwantów!








 


składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1821 kJ

  • Wartość energetyczna

    434 kcal

  • Tłuszcz

    18g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    11g

  • Węglowodany

    62g

  • -w tym cukry

    60g

  • Białka

    3,6g

  • Sól

    0,04g

  • soja
  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

1 komentarz
Skomentuj
  1. Tess

    Zgadzam się z oceną.
    Czekolada jest mazista i przede wszystkim niezdrowa. Czytam etykiety i byłam w szoku , że w składzie jest tłuszcz roślinny utwardzony czyli olej palmowy, który zatyka żyły. Nie podoba mi się też dodatek E 476 oraz E 492. W składzie też widnieje syrop glukozowo – fruktozowy oraz syrop glukozowy.
    Miałam kupić bo uwielbiałam śliwki w czekoladzie, ale nie kupiłam i nie kupię.

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.