Smalec wieprzowy chłodniczy

Kategoria:  Jaja masło i margaryna

Ocena

Smalec wieprzowy chłodniczy składa się wyłącznie z tłuszczu wieprzowego. Smalec, jako tłuszcz zwierzęcy uznawany był za "zły" tłuszcz - tymczasem niewiele osób wie, że mimo, że jest to tłuszcz pochodzenia zwierzęcego, zawiera on w około 50% kwas tłuszczowy oleinowy, jednonienasycony i bardzo zdrowy. Oczywiście - tłuszcz należy spożywać w odpowiednich ilościach (nie w nadmiarze), ale naszym zdaniem smalec nie powinien być demonizowany. Do smażenia niektórych dań jak najbardziej!

składniki
  • tłuszcz wieprzowy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.