Śledzik na raz pikantny

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Śledzik na raz pikantny składa się głównie z krojonych filetów ze śledzia atlantyckiego bez skóry (50%), cebuli marynowanej (29%), oleju rzepakowego i cukru. Dodatek papryki chili wynosi 0,3%. Skład nie jest zły. Jedynym minusem jest substancja konserwująca, ale większość śledzi gotowych ją zawiera.

składniki
alergeny
  • krojone filety śledziowe bez skóry 50%
  • cebula 29%
  • olej rzepakowy
  • cukier
  • ocet spirytusowy
  • sól spożywcza
  • papryka chili 0
  • 3%)
  • przyprawy
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • kwas benzoesowy (E 211)
  • aromaty
  • ryba

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.