Salceson Morliny

Kategoria:  Mięso przetworzone

Ocena

Salceson Morliny zawiera głównie tłuszcz wieprzowy, wodę, mięso wieprzowe, skórki wieprzowe, ozory wieprzowe, sól, żelatynę, przyprawy, czosnek, glutaminian sodu, azotyn sodu. Salceson ma to do siebie, że wykorzystuje się do jego produkcji mięso gorszej jakości, np. z głów, a także np. ozory. Na plus jest to, że nie ma tak dużo dodatków – glutaminian sodu i azotyn sodu – i są one na dwóch ostatnich miejscach.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartosć odżywcza

    w 100g

  • Wartość energetyczna

    1019 kJ

  • Wartość energetyczna

    246 kcal

  • Tłuszcz

    20 g

  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    8 g

  • Węglowodany

    0,4 g

  • w tym cukry

    0,4 g

  • Białko

    16 g

  • Sól

    1,7 g

  • może zawierać śladowe ilości produktów pochodnych mleka (łącznie z laktozą), pochodnych zbóż zawierających gluten, soi, selera i gorczycy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.