Maślanka truskawkowa

Kategoria:  Mleko i śmietana

Ocena

Ze względu na brak regulacji prawnych, „maślanką” można nazwać mieszaninę maślanki i mleka w proszku oraz różnych innych dodatków. Prawdziwa maślanka jest mlecznym napojem otrzymywanym w wyniku zmaślania śmietany, poddanej wcześniej dojrzewaniu. Ukwaszenie śmietanki następuje w związku z działaniem bakterii mlekowych, takich jak Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris, Lactococcus diacetalis.  Wsad truskawkowy zawiera jednak cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobię modyfikowaną, a także kwas cytrynowy, koszenilę, cytrynian sodu. Trochę chemii! Lepiej napić się naturalnej maślanki :)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    275 kJ

  • Wartość energetyczna

    65 kcal

  • Tłuszcz

    1,4g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,8g

  • Węglowodany

    10g

  • -w tym cukry

    9,9g

  • Białka

    3,1g

  • Sól

    0,13g

  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.