Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ryżem

Kategoria:  Dania

Ocena

Pudliszki Świat od kuchni chińskiej Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z ryżem składa się głównie z ryżu ,warzyw, mięsa wieprzowego, koncentratu pomidorowego, octu i skrobi modyfikowanej. Jest to produkt, w którym nie ma chemii - jedynie kwas cytrynowy i aromat. Uważamy jednak, że najlepiej oczywiście jest zrobić domowy bigos - bez ŻADNYCH niepotrzebnych dodatków. Jak na gotowca ten jednak jest dobry!








składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • ryż 17%
  • marchew
  • cebula
  • papryka czerwona i zielona 1.8%
  • mięso wieprzowe 13%
  • cukier
  • koncentrat pomidorowy
  • ocet
  • skrobia modyfikowana
  • sól
  • ananas
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • pędy bambusa 0.7%
  • os sojowy (soja. pszenica. sól. maltodekstryna)
  • czosnek
  • przyprawy
  • grzyby Mun 0.2%
  • jarzynka (sól. cukier. marchew. ekstrakt drożdżowy. cebula
  • zioła
  • koncentrat soku jabłkowego
  • koncentraty (czarnej porzeczki. czarnej marchwi)
  • aromat
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    525 kJ

  • Wartość energetyczna

    125 kcal

  • Tłuszcz

    4,2g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,2g

  • Węglowodany

    18g

  • -w tym cukry

    9,3g

  • Białka

    3,3g

  • Sól

    1,3g

  • pszenica
  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.