Sos Arrabbiata do makaronu pikantny

Kategoria:  Sosy i przyprawy

Ocena

Sos Arrabbiata do makaronu pikantny głównie składa się z pomidorów (170 g pomidorów na 100 g produktu - dobry wynik!), cebuli, cukru oraz soli. W składzie widnieje również: bazylia, olej rzepakowy, kwas cytrynowy (E 330) oraz koncentraty czarnej porzeczki i czarnej marchwi. Skład nie jest najgorszy, ale też nie jest najlepszy. Za sporą ilość pomidorów damy ocenę pozytywną, aczkolwiek za cukier i koncentraty - minus! Pamiętajmy, że tego typu sosy możemy z powodzeniem zrobić w domowym zaciszu!

składniki
wartości odżywcze
  • pomidory
  • cebula 9%
  • cukier
  • sól
  • bazylia 0.9%
  • olej rzepakowy
  • płatki chili 0.1%
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • koncentraty czarnej porzeczki
  • koncentraty czarnej marchwi
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    236 kJ

  • Wartość energetyczna

    56 kcal

  • Tłuszcz

    0,8 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,1 g

  • Węglowodany

    9 g

  • -w tym cukry

    7,4 g

  • Błonnik

    2,4 g

  • Białka

    2 g

  • Sól

    1 g

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.