Pulpety w sosie pomidorowym

Kategoria:  Dania

Ocena

Pudliszki Pulpety w sosie pomidorowym zawierają w swoim składzie 18,8% mięsa. Reszta składników zawartych w słoiku to: warzywa, koncentrat pomidorowy, kasza manna, skrobia modyfikowana, oraz wiele, wiele substancji dodatkowych, które mają za zadanie otrzymać oczekiwaną konsystencję, zapach i smak potrawy. Dbajmy o nasze zdrowie i wybierajmy produkty, które nie są dla nas niekorzystne! Zachęcamy do zapoznania się z zamiennikami ;)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • mięso (wieprzowe 9.4%. wołowe 9.4%)
  • warzywa (marchew 4.8%. pietruszka 1.6%. cebula 1.4%. SELER)
  • koncentrat pomidorowy 4.7%
  • kasza manna z pszenicy
  • skrobia modyfikowana
  • mąka pszenna
  • rosół z kury
  • maltodekstryna
  • olej rzepakowy
  • warzywa
  • Ekstrakt drożdżowy
  • aromat
  • 5'-rybonukleotydy disodowe (e 635)
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • sól
  • cukier
  • przyprawy
  • barwnik: karmel
  • mąka ryżowa
  • jaja w proszku
  • aromaty
  • cebula smażona suszona (cebula. olej palmowy. mąka PSZENNA. sól)
  • czosnek
  • drożdże
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    415 kJ

  • Wartość energetyczna

    99 kcal

  • Tłuszcz

    5,4 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    1,1 g

  • Węglowodany

    8,1 g

  • - w tym cukry

    1,7 g

  • Białka

    4,2 g

  • Sól

    0,8 g

  • seler
  • pszenica
  • jaja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.