Gołąbki w sosie pomidorowym

Kategoria:  Dania

Ocena

Pudliszki Gołąbki w sosie pomidorowym nie są polecanym przez nas produktem. Obok białej kapusty, warzyw, ryżu i małej ilości mięsa, zawierają różne substancje dodatkowe, które mają za zadanie utrzymać konsystencję, barwę, smak i zapach potrawy. Nie są to substancje dobre dla naszego zdrowia, dlatego też pamiętajmy, że zawsze o wiele zdrowiej jest przyrządzić gołąbki samodzielnie, z dobrego jakościowo mięsa ;)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • kapusta biała 30%
  • woda
  • mięso wieprzowe 15%
  • ryż
  • warzywa (cebula 2.6%. marchew. pietruszka. SELER)
  • koncentrat pomidorowy 3.2%
  • skrobia modyfikowana
  • mąka pszenna
  • maltodekstryna
  • sól
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • warzywa
  • Ekstrakt drożdżowy
  • wzmacniacze 5'-rybonukleotydy disodowe (E 635)
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • przyprawy
  • aromat
  • czosnek suszony
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    323 kJ

  • Wartość energetyczna

    77 kcal

  • Tłuszcz

    2,9 g

  • - w tym tłuszcze nasycone

    1 g

  • Węglowodany

    8,6 g

  • - w tym cukry

    1,1 g

  • Białka

    3,5 g

  • Sól

    0,9 g

  • seler
  • pszenica

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.