Bigos z mięsem i kiełbasą

Kategoria:  Dania

Ocena

Bigos z mięsem i kiełbasą pomimo tego, że nie zawiera glutaminianu sodu i substancji konserwujących, to zawiera inne ulepszenia, które nie podobają Nam się...a mianowicie: maltodekstryna, cukier, wzmacniacz smaku: 5'-rybonkleotydy disodowe (E 635), kwas cytrynowy (E 330), ekstrakt drożdżowy (zależy jakiej jakości i czy producent działa uczciwie, nie ukrywając pod nim glutaminianu sodu). Nie polecamy takich gotowców! Namawiamy do zrobienia prawdziwego, domowego bigosu, bez dodatków!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • kapusta kwaszona 34%
  • kapusta biała świeża 29%
  • mięso wieprzowe 15%
  • podgardle wieprzowe wędzone 6% (podgardle wieprzowe. woda. sól. aromat. błonnik bambusowy)
  • woda
  • kiełbasa 5% (mięso wieprzowe. woda. skrobia ziemniaczana. sól. błonnik pszenny. przyprawy. izolat białka SOI. glukoza)
  • cebula (4%)
  • koncentrat pomidorowy 3%
  • powidła śliwkowe
  • smalec wieprzowy
  • grzyby leśne 0.3%
  • maltodekstryna
  • sól
  • cukier
  • olej rzepakowy
  • warzywa
  • przyprawy
  • Ekstrakt drożdżowy
  • aromat
  • 5'-rybonkleotydy disodowe (E 635)
  • Kwas cytrynowy (e 330)
  • czosnek
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    588 kJ

  • Wartość energetyczna

    142 kcal

  • Tłuszcz

    10,8 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    2,9 g

  • Węglowodany

    6 g

  • -w tym cukry

    2,1 g

  • Błonnik

    1,6 g

  • Białka

    4,3 g

  • Sól

    1 g

  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.