Pasztet pomidorowy z cieciorką

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Pasztet pomidorowy z cieciorką ma całkiem dobry skład. Jest to produkt dla wegetarian oraz wegan, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, a także bez dodatku glutaminianu sodu. Podoba Nam się! :) W składzie widnieją warzywa (cieciorki jest 38%), olej rzepakowy, różnorodne przyprawy i kwas askorbinowy (witamina C). Jedyne co Nam się nie podoba to obecność gumy guar - uważamy, że jest zbędna. Dajemy ocenę pozytywną! :)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • cieciorka 38%
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy 17%
  • olej rzepakowy
  • skrobia kukurydziana
  • błonnik pszenny
  • przyprawy
  • hydrolizaty białka roślinnego
  • sól
  • Guma guar (e 412)
  • Kwas askorbinowy (e 300)
  • aromat z ekstraktu drożdżowego
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    614 kJ

  • Wartość energetyczna

    146 kcal

  • Tłuszcz

    5,3 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,4 g

  • Węglowodany

    20 g

  • -w tym cukry

    2,7 g

  • Białka

    3,6 g

  • Sól

    1,4 g

  • seler
  • gorczyca
  • soja
  • może zawierać: sezam

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.