Pasztet paprykowy z soczewicą

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Pasztet paprykowy z soczewicą ma całkiem dobry skład. Jest to produkt dla wegetarian oraz wegan, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, a także bez dodatku glutaminianu sodu. Podoba Nam się, lubimy takie produkty! :) W składzie widnieje sporo warzyw, olej rzepakowy, różnorodne przyprawy i kwas askorbinowy (witamina C). Jedyne co Nam się nie podoba to obecność gumy guar - uważamy, że jest zbędna. Dajemy ocenę pozytywną! :)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • soczewica zielona 20%
  • papryka czerwona 16.9%
  • soja
  • marchew
  • seler
  • pietruszka
  • cebula
  • olej rzepakowy
  • przyprawy
  • skrobia kukurydziana
  • sól
  • por
  • hydrolizat białka roślinnego
  • Guma guar (e 412)
  • zioła
  • Kwas askorbinowy (e 300)
  • aromat z ekstraktu drożdżowego
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    573 kJ

  • Wartość energetyczna

    136 kcal

  • Tłuszcz

    4,7 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,5 g

  • Węglowodany

    16 g

  • -w tym cukry

    2,3 g

  • Białka

    7,5 g

  • Sól

    2,3 g

  • seler
  • gorczyca
  • soja
  • może zawierać: sezam

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.