Pasztet meksykański

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Pasztet meksykański ma całkiem dobry skład. Jest to produkt dla wegetarian oraz wegan, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, a także bez dodatku glutaminianu sodu. Podoba Nam się, lubimy takie produkty! :) W składzie widnieje sporo warzyw meksykańskich (zielony groszek, kukurydza, fasola czerwona, a także ciecierzyca, cebula), olej rzepakowy, błonnik pszenny, skrobia kukurydziana, różnorodne przyprawy i kwas askorbinowy (witamina C). Jedyne co Nam się nie podoba to obecność gumy guar - uważamy, że jest zbędna. Dajemy ocenę pozytywną! :)

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • cieciorka 37%
  • cebula
  • olej rzepakowy
  • zielony groszek 5%
  • kukurydza 5%
  • czerwona fasola 5%
  • skrobia kukurydziana
  • przyprawy
  • błonnik pszenny
  • koncentrat pomidorowy
  • naturalne aromaty roślinne i drożdżowe
  • sól
  • Guma guar (e 412)
  • Kwas askorbinowy (e 300)
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    638 kJ

  • Wartość energetyczna

    152 kcal

  • Tłuszcz

    5,4 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    0,4 g

  • Węglowodany

    21 g

  • -w tym cukry

    3,3 g

  • Białka

    4,8 g

  • Sól

    1,5 g

  • seler
  • może zawierać: gorczycę, soję, sezam

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.