Powidła śliwkowe z rumem, Kowalewski

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Na stronie producenta można przeczytać, iż Powidła śliwkowe z rumem powstają z polskich śliwek węgierek, ale tylko z tych bardzo dojrzałych. Według rozporządzenia, powidła śliwkowe muszą być sporządzone z minimum 160 g owoców na 100 g gotowego produktu. Natomiast 100 g tego produktu powstało z minimum 178 g śliwek. Powidła śliwkowe z rumem Kowalewski zawierają rum (0,3%), a także aromat rumowy. Podkreślamy, iż produkt zawiera do 1,2% obj. alkoholu. Uważamy, że Powidła śliwkowe z rumem Kowalewski zasługują na ocenę pozytywną (pomimo zawartości cukru).  

składniki
  • aromat rumowy
  • cukier
  • rum
  • śliwki węgierki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.