Polędwica z indykiem mielona Konserwa drobiowa

Kategoria:  Konserwy Spożywcze

Ocena

Polędwica z indykiem mielona jest konserwą drobiową sterylizowaną. W 60% składa się z mięsa z indyka i z kurcząt. Kolejnymi składnikami na liście są woda, białko sojowe, sól i skrobia modyfikowana kukurydziana. Smak konserwy wzmacniają przyprawy, aromaty, ekstrakty przypraw, ekstrakt drożdży i glutaminian sodu. Natomiast odpowiednią konsystencję nadają: skrobia modyfikowana i karagen. Ponadto konserwa zawiera stabilizatory i konserwant. Starajcie się ograniczać spożycie takich produktów.  

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.