Parówki z szynki Pikok PURE

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby Produkty świeże

Ocena

Parówki z szynki Pikok składają się z mięsa z szynki wieprzowej (93%), wody, soli, glukozy, przypraw, ekstraktów przypraw, kolagenowego białka wieprzowego (<0,1%), aromatów naturalnych i suszu z aceroli. Uważamy, że skład produktu jest poprawny. Nie jest on idealny, ale w porównaniu do innych dostępnych na rynku jest dość dobrze. Zastanawiacie się po co producent dodał susz z aceroli? Zamiast dodawać sztuczne przeciwutleniacze wybrał susz z aceroli, który jest naturalnym przeciwutleniaczem (bogatym w witaminę C). Przestrzegamy przed zbyt częstym spożywaniem parówek. Dieta powinna być zróżnicowana, dlatego nie powinny one stanowić podstawy jadłospisu.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • woda
  • mięso z szynki wieprzowej
  • susz z aceroli
  • ekstrakty przypraw
  • aromaty naturalne
  • glukoza
  • przyprawy
  • sól
  • kolagenowe białko wieprzowe
  • - wartość odżywcza

    w 100 g

    w porcji (40 g - jedna parówka)

    %RWS

  • wartość energetyczna

    1159 kJ/276 kcal

    464 kJ/110 kcal

    6%

  • tłuszcz

    24 g

    9,6 g

    14%

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    8 g

    6,4 g

    16%

  • węglowodany

    1,2 g

    <0,2 g

    <1%

  • -w tym cukry

    1 g

    1 g

    <1%

  • białko

    14 g

    5,8 g

    12%

  • sól

    2,3 g

    0,92 g

    15%

  • może zawierać gorczycę

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.