Paluszki rybne o smaku krabowym

Kategoria: 

Ocena

Już nazwa nam wskazuje, że produkt ten niewiele ma wspólne z krabem. Jest to produkt o smaku krabowym, dlatego od razu można się domyślić, że będzie zawierał tylko i wyłącznie aromaty krabowe. I tak oczywiście jest. Paluszki rybne o smaku krabowym składają się głównie zwody i surimi (30%), czyli mięsa ryb białych, cukru i stabilizatorów. Na liście składników znalazły się różne substancje zagęszczające, czyli skrobia ziemniaczana i pszenna oraz białko sojowe. O smak dbają nie tylko aromaty, ale również wzmacniacze smaku. Natomiast odpowiednią barwę nadają barwniki: węglan wapnia, karminy, ekstrakt z papryki. Uważamy, że na liście składników znalazło się wiele zbędnych w naszej diecie składników. Odradzamy.  

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.