Mutti Passata przecier pomidorowy ma rewelacyjny skład. W 99,5% stanowią ja pomidory, a pozostałe 0,5% to sól. Bardzo duży plus za brak regulatora kwasowości. Mutti Passata przecier pomidorowy stanowi bazę do wielu dań - począwszy od najzwyczajniejszej zupy po przeróżne zapiekanki makaronowe. Pasuje do wielu dań. I przypominamy, że przetwory pomidorowe są źródłem likopenu, który zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów! Produkt wykonany w 100% z włoskich upraw, wolny od GMO.
- pomidory (99.5%)
- sól
-
- Wartości odżywcze
na 100g
-
Wartości energetyczne
149 kJ / 36 kcal
-
Tłuszcz
0,3g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1g
-
Węglowodany
5,1g
-
w tym cukry
4,5g
-
Białko
1,6g
-
Sól
0,65g