Mozzarella mini

Kategoria:  Nabiał

Ocena

Mozzarella mini Mlekovita składa się z mleka, soli, bakterii fermentacji mlekowej oraz podpuszczki mikrobiologicznej. Natomiast zalewa składa się z wody i soli. Mozzarella zawiera dużą ilość tłuszczu mlecznego (19 g w 100 g) i białka. Jest źródłem wapnia, sodu, fosforu i magnezu. Warto czasem ją spożywać, ale ze względu na zawartość tłuszczu oraz sodu należy zachować umiar. Ser typu mozarella można powoli wprowadzać do diety dziecka już przed ukończeniem dwunastego miesiąca (jednak dane co do miesiąca różnią się w zależności od źródła).

składniki
  • bakterie fermentacji mlekowej
  • mleko
  • podpuszczka mikrobiologiczna
  • sól
  • woda

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.