Morliny Kiełbasa morlińska z piersi kurczaka

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby Produkty świeże

Ocena

Kiełbasa morlińska z piersi kurczaka składa się w 93% z mięsa drobiowego. To bardzo Nas cieszy, aczkolwiek czytając dalszą część składu, to nie przedstawia się zbyt dobrze. W składzie widnieje m.in. także glutaminian monosodowy, syrop glukozowy, stabilizatory i konserwant. Skład przeciętny, nie podoba Nam się. Mimo tego, że jest sporo mięsa to inne składniki obniżają jakość tej kiełbasy.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mięso kurczęce 93% w tym mięso z piersi kurczęcej 71%
  • woda
  • sól
  • białko sojowe
  • tkanka łączna kurczęca
  • przyprawy
  • glutaminian monosodowy (E 621)
  • syrop glukozowy
  • hydrolizowane białko roślinne kukurydziane
  • ekstrakty przypraw
  • cytryniany sodu (E 331)
  • Azotyn sodu (e 250)
  • Wartość odżywcza

    na 100 g

  • Wartość energetyczna

    783 kJ

  • Wartość energetyczna

    187 kcal

  • Tłuszcz

    13 g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    4 g

  • Węglowodany

    0,6 g

  • -w tym cukry

    0,6 g

  • Białka

    17 g

  • Sól

    2,1 g

  • soja
  • może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, mleko, gorczycę

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.