Skip to main content

Olej ryżowy

1/1

Kategoria:
Oleje

Olej ryżowy jest używany przez 1/3 populacji na świecie - zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Jeśli chodzi o kwasy tłuszczowe, prawie połowę stanowią jednonienasycone kwasy tłuszczowe, więc nadaje się on do smażenia - jego punkt dymienia wynosi ponad 230 stopni. Wśród wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niestety przeważają omega-6 (stosunek omega-6 do omega-3 wynosi od. 17:1 do nawet 50:1 - jest on niekorzystny). Plusem jest obecność steroli roślinnych, w tym γ-oryzanolu - wpływa korzystnie na układ krążenia.

Producent
Monini

Składniki

Weź pod lupę etykietę produktu i zobacz, co kryje się w jego składzie.

  • Olej ryżowy

Zobacz również

E-booki

Korzystaj wtedy, kiedy potrzebujesz – na komputerze, tablecie czy telefonie.

Promocja

Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso

49,00 zł34,00 zł


Włos Ci z głowy nie spadnie

59,00 zł


Zdrowe Drugie Śniadanie

45,00 zł


Za Słodko!

65,00 zł


Zobacz Wszystkie

Bądźmy w stałym kontakcie!

Zapisz się na newsletter i odbierz darmowy prezent w postaci e-booka "Drugie śniadanie do szkoły i pracy".

Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami

Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet

Masz stały dostęp do naszych porad

Popularne kategorie

Czytamy Etykiety © 2024