Milka Lody czekoladowe i lody waniliowe z czekoladą mleczną w rożku

Kategoria:  Lody i ciasta Mrożonki

Ocena

Milka lody czekoladowe (2% czekolady mlecznej) i lody waniliowe z czekoladą mleczną (15%) i kawałkami czekolady mlecznej z alpejskiego mleka (3%) w rożku waflowym (12%) składają się głównie z mleka odtłuszczonego, czekolady mlecznej, cukru, tłuszczów roślinnych (kokosowego i palmowego), mąki pszennej i czekolady mlecznej z alpejskiego mleka. Lista składników jest długa i znalazły się na niej emulgatory oraz stabilizatory, które sprawiają, że lody są puszyste i kremowe. Uważamy, że skład tych lodów niczym się nie wyróżnia (ewentualnie zbyt wysoką ceną nieadekwatną do jakości).

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mleko odtłuszczone. czekolada mleczna (cukier. tłuszcz kakaowy. miazga kakaowa. odtłuszczone mleko w proszku. tłuszcz mleczny. serwatka w proszku. emulgatory: lecytyna sojowa i E 476)
  • cukier
  • tłuszcze roślinne (kokosowy i palmowy)
  • mąka pszenna
  • czekolada mleczna z alpejskiego mleka (cukier. tłuszcz kakaowy. odtłuszczone mleko w proszku. miazga kakaowa. serwatka w proszku. tłuszcz mleczny. pasta z orzechów laskowych. lecytyna sojowa. aromat)
  • produkt serwatowy z MLEKA
  • śmietanka z mleka
  • mleko zagęszczone odtłuszczone
  • syrop glukozowy
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych(E 471)
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • Mączka chleba świętojańskiego (e 410)
  • Guma guar (e 412)
  • mleko w proszku odtłuszczone
  • ekstrakt z wanilii
  • sól
  • Wartość odżywcza

    w 100 g

  • Wartość energetyczna

    828 kJ/198 kcal

  • Tłuszcz

    11,2 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    8,4 g

  • Węglowodany

    21,7 g

  • -w tym cukry

    17,2 g

  • Błonnik

    0,7 g

  • Białko

    2,3 g

  • Sól

    0,1 g

  • mleko
  • orzechy laskowe
  • jaja
  • pszenica
  • soja
  • może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy i jaja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.