Milka Czekolada mleczna z mleka alpejskiego z rodzynkami i orzechami laskowymi

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Milka Czekolada z rodzynkami i orzechami ma dobry skład. Dodatek rodzynek wynosi 19 g w 100 g czekolady, natomiast orzechów laskowych 5 g na 100 g czekolady. Uważamy, że orzechów mogłoby być więcej. Cieszy nas brak dodatku tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy. Kolejną zaletą czekolady jest to, że nie zawiera emulgatora E 476. Ocena jest pozytywna, ale z minusem.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • rodzynki 19%
  • tłuszcz kakaowy
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • miazga kakaowa
  • serwatka w proszku (z mleka)
  • kawałki orzechów laskowych (5%)
  • tłuszcz mleczny
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • pasta z orzechów laskowych
  • aromat
  • Wartosć odżywcza

    w 100g

  • Wartość energetyczna

    2080 kJ

  • Wartość energetyczna

    500 kcal

  • Tłuszcz

    26 g

  • -w tym nasycone kwasy tłuszczowe

    14 g

  • Węglowodany

    57 g

  • -w tym cukry

    56 g

  • Białko

    6 g

  • Sól

    0,33 g

  • mleko
  • orzechy laskowe
  • soja
  • może zawierać: pszenicę, inne orzechy

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.