Mikołaj z czekolady mlecznej, Vobro

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Producenci zaczęli stosować dodatek zamienników tłuszczu kakaowego, ponieważ są one tańsze. Również producent Vobro zastosował dodatek tłuszczów roślinnych innych niż kakaowy - palmowego i shea. Mikołaj czekoladowy zawiera również dwa emulgatory (a jest w sprzedaży czekolada mleczna, która nie zawiera żadnego emulgatora). Masa kakaowa wynosi jedyne 25%. Bardzo nam się podoba, że na etykiecie tego produktu wartość odżywcza przedstawiona została w postaci czytelnej tabeli. Cukry stanowią, aż 55,9% - ale jest to normalne w przypadku czekolad mlecznych. Z tego względu pamiętajcie o umiarze! I starajcie się wybierać czekolady wyższej jakości, a najlepiej gorzkie.

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.