Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Mięso mielone wieprzowo-wołowe składa się w 88% z mięsa wieprzowego, natomiast mięso wołowe stanowi 12%. Zawartość procentowa tłuszczu wynosi poniżej 25%, natomiast stosunek kolagenu do białka mięsa poniżej 15%. Zgodnie z przepisami, "chude mięso mielone" to takie, które zawiera nie więcej niż 7% tłuszczu, a stosunek kolagenu do białka mięsa wynosi najwyżej 12%. Z kolei "mięso mielone innego gatunku" (a więc bliżej nieokreślone) ma nie więcej niż 25% tłuszczu i stosunek kolagenu do białka mięsa najwyżej 15%. Omawiany produkt z pewnością nie jest chudym mięsem mielonym. Jednak nie zawiera on żadnych zbędnych dodatków, dlatego otrzymuje ocenę pozytywną.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad