Mars Baton z nugatowym nadzieniem oblany karmelem i czekoladą

Kategoria:  Słodycze

Ocena

Mars Baton z nugatowym nadzieniem oblany karmelem i czekoladą zawierają głównie: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku i miazgę kakaową. Na liście składników są też olej słonecznikowy i tłuszcz palmowy, a także lecytyna sojowa, laktoza, ekstrakt słodowy jęczmienny. Zanim kupicie batona zastanówcie się czy warto. Lepszym wyborem, a przede wszystkim smaczniejszym i zdrowszym są owoce lub DOBRE batony zbożowe.

 


 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • syrop glukozowy
  • odtłuszczone mleko w proszku
  • tłuszcz kakaowy
  • tłuszcz palmowy
  • miazga kakaowa
  • tłuszcz mleczny
  • laktoza
  • serwatka w proszku (z mleka)
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Jęczmienny ekstrakt słodowy
  • sól
  • Lecytyna sojowa (e 322)
  • białko jaja w proszku
  • zhydrolizowane białko mleka
  • naturalny ekstrakt z wanilii
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1898 kJ

  • Wartość energetyczna

    452 kcal

  • Tłuszcz

    17g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    9,9g

  • Węglowodany

    70,3g

  • -w tym cukry

    62,2g

  • Białka

    3,7g

  • Sól

    0,39g

  • jęczmień
  • jaja
  • mleko
  • soja
  • może zawierać: orzechy laskowe, orzeszki ziemne

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.