Marmolada Wieloowocowa

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Marmolada Wieloowocowa Stovit została posłodzona cukrem i/lub syropem glukozowo-fruktozowym, którego każdy powinien unikać. Niestety producent zastosował dodatek substancji konserwującej. Według rozporządzenia minimalna ilość owoców potrzebna do sporządzenia 100 g marmolady miękkiej wynosi 80 g. Marmoladę Wieloowocową Stovit sporządzono ze 108 g owoców na 100 g produktu, co jest zadowalającą ilością. Łączna zawartość cukrów wynosi 57 g na 100 g produktu.  

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.