Lody jagodowe

Kategoria:  Lody i ciasta Mrożonki

Ocena

Lody jagodowe składają się głównie ze świeżej śmietanki, mleka zagęszczonego odtłuszczonego, cukru i jagód (12%). Ponadto zawierają dodatek proszku jagodowego (9%) i naturalnego aromatu jagodowego (wzmacniającego smak i aromat). Produkt otrzymuje minus za dodatek skrobi ryżowej i pektyny. Pomimo tego Lody jagodowe zasługują na ocenę pozytywną, ponieważ wyróżniają się wśród innych produktów tego typu (wysoką ceną również...). Pamiętajcie, że lody zazwyczaj zawierają wysokie ilości cukrów - w tym przypadku trzy łyżeczki (14,4 g) w 100 g.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • cukier
  • jagody
  • mleko zagęszczone odtłuszczone
  • naturalny aromat jagodowy
  • Pektyna (e 440)
  • proszek jagodowy
  • skrobia ryżowa
  • sok cytrynowy z koncentratu
  • świeża śmietanka
  • żółtko jaja
  • - wartość odżywcza

    w 100 g

  • wartość energetyczna

    1021 kJ/245 kcal

  • tłuszcz

    16,1 g

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    9,8 g

  • węglowodany

    20,7 g

  • -w tym cukry

    14,4 g

  • błonnik

    0,5 g

  • białko

    4,1 g

  • sól

    0,16 g

  • mleko
  • jaja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.