Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł34,00 zł
Lody dulce de leche, czyli karmelowe składają się ze świeżej śmietanki, zagęszczonego mleka odtłuszczonego, cukru, zagęszczonego mleka pełnego, żółtka jaj, syropu glukozowego, oleju kokosowego, soli, naturalnego aromatu waniliowego, pektyn i emulgatora (lecytyny sojowej). Uważamy, że skład tych lodów jest dobry i lepszy od propozycji innych producentów. Jednak nie jest on idealny ani domowy, ale istotne jest to, że nie przeraża (zdarza się, że składy lodów są przerażające). W 100 g lodów znajdują się ponad cztery łyżeczki cukrów (21,9 g). Zastanawiamy się nad oceną - czy zasługują na naciąganą pozytywną czy na neutralną jak inne lody z gorszym składem... Po namyśle dajemy im pozytywną, ale z ogromnym minusem za syrop glukozowy i emulgator. Nie są to lody na co dzień.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad