Lody dulce de leche

Kategoria:  Lody i ciasta Mrożonki

Ocena

Lody dulce de leche, czyli karmelowe składają się ze świeżej śmietanki, zagęszczonego mleka odtłuszczonego, cukru, zagęszczonego mleka pełnego, żółtka jaj, syropu glukozowego, oleju kokosowego, soli, naturalnego aromatu waniliowego, pektyn i emulgatora (lecytyny sojowej). Uważamy, że skład tych lodów jest dobry i lepszy od propozycji innych producentów. Jednak nie jest on idealny ani domowy, ale istotne jest to, że nie przeraża (zdarza się, że składy lodów są przerażające). W 100 g lodów znajdują się ponad cztery łyżeczki cukrów (21,9 g). Zastanawiamy się nad oceną - czy zasługują na naciąganą pozytywną czy na neutralną jak inne lody z gorszym składem... Po namyśle dajemy im pozytywną, ale z ogromnym minusem za syrop glukozowy i emulgator. Nie są to lody na co dzień.

 

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • - wartość odżywcza

    w 100 g

  • wartość energetyczna

    1114 kJ/267 kcal

  • tłuszcz

    15,7 g

  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    10 g

  • węglowodany

    26,9 g

  • -w tym cukry

    21,9 g

  • błonnik

    0,1 g

  • białko

    4,4 g

  • sól

    0,16 g

  • mleko
  • jaja
  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.