Kuchnia Staropolska Pasztet z borowikami 160 g

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Kuchnia Staropolska Pasztet z borowikami zawiera głównie mięso wieprzowe i wątrobę wieprzową. Borowika jest tu tylko 0,.7%. Nie ma tutaj wzmacniaczy smaku, ale jest np. maltodekstryna i mąka pszenna, a także azotyn sodu. Ten ostatni dodaje się jednak do większości wędlin - a pasztetów szczególnie. Plus za brak MOMu. Oceniamy neutralnie z plusem.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mięso wieprzowe 72%
  • wątroba wieprzowa 16%
  • cebula
  • błonnik bambusowy
  • mąka pszenna
  • mąka żytnia
  • sól
  • cukier
  • drożdże
  • kasza manna z pszenicy
  • borowik suszony 0.7%
  • aromaty
  • przyprawy
  • maltodekstryna
  • aromat borowika 0.3%
  • Azotyn sodu (e 250)
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    850 kJ

  • Wartość energetyczna

    205 kcal

  • Tłuszcz

    16g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    6,2g

  • Węglowodany

    4,9g

  • -w tym cukry

    0,9g

  • Białka

    10g

  • Sól

    1,3g

  • żyto
  • pszenica
  • może zawierać: seler, jaja, ryba, mleko, gorczyca, soja, dwutlenek siarki / siarczyny

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.