Konfitura truskawkowa niskosłodzona

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Konfiturę sporządzono z 70 g owoców na 100 g produktu (minimalna ilość owoców wymaganych do wytworzenia konfitury to 50 g na 100 g oraz 60 g na 100 g w przypadku konfitury ekstra), czyli stosunkowo dużo. Konfitura truskawkowa zawiera dwa zagęstniki: pektynę oraz mączkę chleba świętojańskiego. Jest to produkt dość dobrej jakości, a jego ocena jest pozytywna. Chociaż lepiej byłoby, żeby produkt ten nie zawierał zagęstników.  

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.