Konfitura Babuni z jagód

Kategoria:  Przetwory

Ocena

Minimalna ilość owoców wymaganych do wytworzenia konfitury to 50 g na 100 g. Natomiast Konfitura Babuni z jagód Stovit została sporządzona z 50 g owoców na 100 g produktu (czyli mieści się w normie). Niestety "Babunia" postanowiła dodać do konfitur syrop glukozowo-fruktozowy oraz dwie substancje zagęszczające. Coś nam się zdaje, że żadna babcia nie sięgnęłaby po takie dodatki podczas domowej produkcji konfitur. Dlatego nie dajcie się zwieść nazwie oraz ładnemu opakowaniu produktu.  

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.