Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł34,00 zł
Kiełbasa podwawelska Nove składa się głównie z mięsa wieprzowego (78% - nie jest to imponująca ilość), wody i skrobi ziemniaczanej. Oprócz skrobi ziemniaczanej, innymi "zapychaczami" są karagen, białko sojowe i wieprzowe. Białko zwierzęce (w tym przypadku wieprzowe) jest stosowane w celu uzupełnienia zawartości białka w wyrobach wędliniarskich i nadania konsystencji wędlinom. Kiełbasa zawiera stabilizatory, przeciwutleniacz oraz konserwant. Smak produktu wzmacnia dodatek przypraw, glutaminianu sodu i aromatu naturalnego. Odpowiednią barwę nadają koszenila oraz ekstrakt papryki. Jest to produkt o przeciętnym składzie.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad