Kiełbasa podwawelska, Nove

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby

Ocena

Kiełbasa podwawelska Nove składa się głównie z mięsa wieprzowego (78% - nie jest to imponująca ilość), wody i skrobi ziemniaczanej. Oprócz skrobi ziemniaczanej, innymi "zapychaczami" są karagen, białko sojowe i wieprzowe. Białko zwierzęce (w tym przypadku wieprzowe) jest stosowane w celu uzupełnienia zawartości białka w wyrobach wędliniarskich i nadania konsystencji wędlinom. Kiełbasa zawiera stabilizatory, przeciwutleniacz oraz konserwant. Smak produktu wzmacnia dodatek przypraw, glutaminianu sodu i aromatu naturalnego. Odpowiednią barwę nadają koszenila oraz ekstrakt papryki. Jest to produkt o przeciętnym składzie.  

składniki

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

1 komentarz
Skomentuj
  1. Zawiedziona

    Dzisiaj zakupiłam w Stokrotce. kiełbasę podwawelska f-my „Novę” . Wyglądała nieźle. W trakcie pieczenia wytopiło się mnóstwo tłuszczu, W smaku okropne, Trudno określić co to jest, mięso niewyczuwalne, ukrócić się tego nie da. Przestrzegam przed kupnem tego produktu kielbasopodobnego.

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.