Kaszanka na patelnię

Kategoria:  Mięso, wędliny, ryby

Ocena

Kaszanka na patelnię Morliny składa się głównie z wody, kaszy jęczmiennej (18%) i krwi spożywczej wieprzowej. Dodatek mięsa wieprzowego wynosi tylko 4%. Oprócz mięsa wieprzowego Kaszanka Morliny zawiera mięso i maski z głów wieprzowych, tkankę łączną wieprzową i tłuszcz wieprzowy. Jako, że produkt zawiera dość dużo wody to konieczny był dodatek białka sojowego, które wiąże nadmiar wody. Smak kaszanki wzmacnia dodatek glutaminian sodu, soli oraz przypraw i ekstraktów przypraw.

składniki
  • białko sojowe
  • glukoza
  • Glutaminian sodu (e 621)
  • kasza jęczmienna
  • krew spożywcza wieprzowa
  • mięso i maski z głów wieprzowych
  • mięso wieprzowe
  • przyprawy i ekstrakty przypraw
  • sól
  • tkanka łączna wieprzowa
  • tłuszcz wieprzowy
  • woda

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.