Kasia Margaryna

Kategoria:  Jaja masło i margaryna

Ocena

Margaryna Kasia w składzie zawiera oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, słonecznikowy, w zmiennych proporcjach), woda, emulgatory (lecytyny (słonecznikowe), mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), preparat serwatkowy (mleko), sól (0.2%), aromaty, kwas cytrynowy (E 330), witaminy A i D, barwnik (karoteny). Twarde margaryny zawsze były traktowane jako główne źródło izomerów trans w diecie... Obecnie utwardza się je metodami innymi, niż uwodornienie, ale nie wiemy, czy ma to też miejsce także w przypadku margaryna w kostkach... Nie polecamy ich!

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    2666 kJ

  • Wartość energetyczna

    637 kcal

  • Tłuszcz

    72g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    34g

  • Węglowodany

    <0,5g

  • -w tym cukry

    <0,5g

  • Białka

    <0,5g

  • Sól

    0,21g

  • mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.