Jogurt Augustowski naturalny

Kategoria:  Nabiał

Ocena

Jogurt naturalny Augustowski  nie zawiera dodatku mleka w proszku, które jest bardzo popularne w produkcji mlecznych napojów fermentowanych. Jednak Jogurt Augustowski zawiera białka mleka. Dodatek preparatów białek mleka jest stosowany w produkcji jogurtów w celu otrzymania bardziej zwięzłego skrzepu jogurtowego. Dzięki swoim właściwościom jogurt przyspiesza powrót do zdrowia po kuracji antybiotykowej, działa uspokajająco przy nadpobudliwości nerwowej i bezsenności, przeciwdziała cukrzycy oraz miażdżycy naczyń krwionośnych. Ma też wyższą wartość odżywczą od mleka (zawiera więcej wapnia, witamin z grupy B, więcej białka i mniej laktozy).

składniki
  • białka mleka
  • mleko pasteryzowane
  • żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie



Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.