Chaber Jaśki z kremem o smaku mlecznym Danie śniadaniowe

Kategoria:  Produkty zbożowe

Ocena

Jaśki mleczne Danie śniadaniowe składa się w 60% z części zbożowej, którą stanowi głównie mąka pszenna, kaszka kukurydziana i cukier. Nadzienie składa się z cukru, tłuszczu roślinnego, mąki sojowej, miazgi słonecznikowej, serwatki w proszku, emulgatora i aromatów. Jaśki mleczne? Chyba tylko wtedy, kiedy wsypiemy je do miseczki z mlekiem... Nie jest to produkt, od którego powinno zaczynać się dzień. Cukry stanowią 27,5% produktu (czyli pięć i pół łyżeczki w 100 g)!


składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mąka pszenna
  • kaszka kukurydziana
  • otręby pszenne
  • mąka ryżowa
  • cukier
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • Difosforany (e 450)
  • węglany sodu (E 500)
  • tłuszcz rzepakowy częściowo utwardzony
  • mąka sojowa
  • serwatka w proszku (z mleka)
  • lecytyny sojowa (E 322)
  • Tristearynian sorbitolu (e 492)
  • aromat
  • - Wartość odżywcza

    na 100g

    w porcji 50g ( 4 łyżki stołowe )

  • Wartość energetyczna (kJ)

    1918

    959

  • Wartość energetyczna (kcal)

    457

    229

  • Tłuszcz (g)

    18

    9

  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)

    4,5

    2,25

  • Węglowodany (g)

    65

    32,5

  • w tym cukry (g)

    32

    16

  • Błonnik (g)

    3,7

    1,9

  • Białko (g)

    7,6

    3,8

  • Sól (g)

    0,28

    0,14

  • pszenica
  • mleko
  • soja

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.