Pasztet dworski

Kategoria:  Mięso i inne delikatesy

Ocena

Pasztet dworski z Indykpolu zawiera składniki mięsne w 76% (mięso z indyka 46.2%, wątroba drobiowa 12.8%, mięso wieprzowe 12.7%, mięso z kurczaka 4.3%, tłuszcz drobiowy, tłuszcz wieprzowy). Następnie: kasza manna z pszenicy, woda, skóry drobiowe, proszek jajowy, białko sojowe, hydrolizat białka sojowego, błonnik pszenny, sól, przyprawy, ekstrakt jabłkowy, cukier, aromaty, sacharoza, glukoza, ekstrakt drożdżowy. Skład teoretycznie nie jest najgorszy, ale bardzo nam się nie podoba zawartość cukru w różnych konfiguracjach! Poniżej znajdziecie przykłady podobnych produktów, ale z bardziej naturalnym składem.

składniki
alergeny
  • mięso z indyka 46.2%
  • wątroba drobiowa 12.8%
  • mięso wieprzowe 12.7%
  • mięso z kurczaka 4.3%
  • tłuszcz drobiowy
  • tłuszcz wieprzowy
  • kasza manna z pszenicy
  • woda
  • skóry drobiowe
  • proszek jajowy
  • białko sojowe
  • hydrolizat białka sojowego
  • błonnik pszenny
  • sól
  • przyprawy
  • ekstrakt jabłkowy
  • cukier
  • aromaty
  • sacharoza
  • glukoza
  • Ekstrakt drożdżowy
  • jaja
  • gluten
  • seler
  • gorczyca
  • może zawierać: mleko

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.