Mniejsożercy – czyli jak zdrowo ograniczyć mięso
49,00 zł
Słód jęczmienny sprawia, że chleb lepiej wyrasta i ma ładny, złocisty kolor. Słód zawiera naturalny cukier, którym podczas procesu fermentacji odżywiają się drożdże, przez co w naturalny sposób ją przyspieszają. Resztki słodu, które podczas fermentacji nie zostały wykorzystane przez drożdże, w naturalny sposób przyciemniają skórkę chleba. Środek poprawiający mąkę, czyli kwas L-askorbinowy (E300), pomaga zatrzymywać gaz w cieście, co powoduje, że bochenek chleba rośnie i daje błędne wrażenie wielkości i wagi. Z kolei, stabilizatory (E 472e) zapobiegają przede wszystkim czerstwieniu pieczywa. Nie jesteśmy zwolennikami częstego sięgania po takie pieczywo jak Hot Dog francuski.
Zawsze jesteś na bieżąco z nowymi artykułami
Wiesz, co dzieje się w świecie etykiet
Masz stały dostęp do naszych porad