HiPP BIO Pierwsze ciasteczka po 7. miesiącu

Kategoria:  Żywność dla niemowląt

Ocena

HiPP BIO Pierwsze ciasteczka po 7. miesiącu składają się głównie z mąki pszennej (47%), cukru, skrobi pszennej, olejów roślinnych (palmowego i słonecznikowego) i mleka chudego w proszku. Wszystkie te składniki pochodzą z rolnictwa ekologicznego. Ponadto produkt został wzbogacony w witaminę B1. Porcja, czyli pięć sztuk (ok. 25 g), dostarcza łyżeczkę cukrów (5,7 g). Czy warto tak szybko wprowadzać do diety dziecka słodkie ciastka? Zdecydowanie nie! Omijajcie szerokim łukiem produkty dla niemowląt z dodatkiem cukru! Takie ciasteczka będą dobrym wyborem dla starszych dzieci.

składniki
wartości odżywcze
alergeny
  • mąka PSZENNA* 47%
  • cukier
  • skrobia pszenna
  • oleje roślinne (palmowy. słonecznikowy)
  • mleko chude w proszku
  • substancja spulchniająca (wodorowęglan potasu)
  • wyciąg z wanilii Bourbon
  • witamina B1
  • *z rolnictwa ekologicznego
  • - Wartość odżywcza

    na 100g

  • Wartość energetyczna

    1880 kJ

  • Wartość energetyczna

    446 kcal

  • Tłuszcz

    12,7g

  • -w tym tłuszcze nasycone

    5,3g

  • Węglowodany

    74,7g

  • -w tym cukry

    22,6g

  • Białka

    7,2g

  • Sód

    <0.02g

  • Sól

    <0.05g

  • zawiera zboża zawierające gluten: pszenica
  • mleko
  • może zawierać: jaja, orzechy, sezam

Dokładamy wszelkich starań, aby informacja produktowa była prawidłowa. Zdarza się jednak, że produkty żywnościowe zmieniają skład, tak więc wartości odżywcze i alergeny mogą się zmieniać. Zalecamy każdorazowe sprawdzenie etykiety produktowej na fizycznym produkcie przed jego spożyciem

Brak komentarzy
Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

W trosce o Twoje zdrowie

Ta witryna korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z polityką plików cookies.